Tarieven PCR-testen met COVID reisverklaring
☝Bespaar met hoge kortingen, Koop Vandaag!☝
testen op corona in Schiphol

Hoe kom je aan een PCR-test+reisverklaring in de buurt van Schiphol?

Als je in coronatijd een reis maakt naar het buitenland, heb je daar een PCR-test + reisverklaring voor nodig. Om toegelaten te worden tot een vliegtuig en tot andere landen moet jij kunnen aantonen dat je niet besmet bent met het coronavirus. Dat is logisch aangezien dit ervoor zorgt dat het coronavirus zich niet verder kan verspreiden. Daarom moeten mensen die een noodzakelijke reis naar het buitenland gaan maken ervoor zorgen dat zij op tijd een PCR-test in Schiphol doen. Bij een commerciële PCR-test ontvang je er een geldig reisdocument bij. De test moet wel in minder dan 72 uur voor de vlucht afgenomen zijn.

PCR-test

Mensen die naar het buitenland willen reizen moeten een negatieve PCR-test kunnen aantonen. Het is van belang dat je weet wat voor coronatest dit is. De PCR-test staat bekend als de meest betrouwbare manier om te zien of iemand besmet is met het coronavirus. Daarom moet je per se een PCR-test vakantie doen en is een sneltest niet genoeg. De antigeen-test (sneltest) wordt in Nederland veel gebruikt in commerciële teststraten omdat de uitslag van deze test erg snel bekend is. Het is namelijk fijn dat de uitslag van een sneltest al na een kwartier bekend is. Hierdoor hoef je niet in quarantaine om op de uitslag van de test te wachten en dat is voor veel mensen een reden om voor een sneltest in Schiphol te kiezen. Het is dus wel van belang dat je onthoudt dat een sneltest niet genoeg is om een reisverklaring te krijgen. Gelukkig kun je bij veel commerciële teststraten ook een PCR-test vakantie doen. 

Commerciële teststraat Schiphol

Bij de meeste commerciële teststraten kun je zowel terecht voor een sneltest als voor een PCR-test vakantie. In Schiphol is het dan ook mogelijk om een PCR-test te doen voor een reisverklaring heb je naast het doen van een sneltest ook de mogelijkheid om een PCR-test te doen. Op die manier hoef je zelf geen moeite meer te doen om alles te regelen voor de reisverklaring. Je moet er dan wel voor zorgen dat je op tijd begint met het zoeken van een geschikte teststraat in Schiphol. Er kunnen namelijk wachttijden zijn en als je het te laat regelt, kan het voor problemen zorgen. Daarom moet je goed op de site van de teststraat bij jou in de buurt kijken om te zien of deze teststraat aanbiedt wat jij zoekt. Er zijn door het hele land teststraten en daarom is het belangrijk om goed te zoeken naar de teststraat die voor jou het meest in de buurt is. 

Schiphol

De meeste mensen hoeven door de huidige situatie rondom het coronavirus niet te vliegen, maar toch kan het handig zijn om naar Schiphol te komen. Er is hier namelijk een grote teststraat waar je naartoe kunt gaan voor verschillende soorten coronatests. Zo is het hier bijvoorbeeld mogelijk om een PCR-test+reisverklaring te kopen, maar je kunt ook een sneltest of een antistoffentest doen. Mensen die een noodzakelijke reis gaan maken kunnen dus een aantal dagen voordat zij moeten vliegen ook al naar Schiphol komen om een coronatest te doen. Dit is immers vereist voor het krijgen van een reisverklaring. 

Andere testlocaties

Het kan natuurlijk gebeuren dat de teststraat bij Schiphol geen ruimte meer heeft om jou te testen. Dat is erg vervelend omdat je op tijd een PCR-test zult moeten doen zodat je een reisverklaring krijgt. Om te voorkomen dat er geen plaats meer is, kun je het beste ruim van te voren een afspraak plannen. Daarnaast kun je ook kijken naar teststraten in de buurt. Er zijn namelijk verschillende testlocaties in de omgeving van Amsterdam. Het is voor mensen die gaan reizen natuurlijk wel van belang dat de teststraat waar zij naartoe gaan de mogelijkheid biedt om een PCR-test+reisverklaring te kopen. Dit zijn op de teststraat bij Schiphol na de locaties van de teststraten in de omgeving van Amsterdam die dit aanbieden: 

Prijzen PCR sneltest met Reiscertificaat
☝Nu 15% korting, Boek Vandaag!☝
  • Amsterdam-West, Basisweg 36, 1043 AP Amsterdam
  • Amsterdam-Zuidoost, Bullewijkpad 51, 1102 LC Amsterdam
  • Weesp, Waarschapsstraat 1A, 1382 EG Weesp

Naast deze testlocaties zijn er nog een aantal andere teststraten in de omgeving van Amsterdam, maar dit zijn de teststraten die het meest in de buurt van Amsterdam liggen. Je kunt er als deze teststraten ook vol zitten nog voor kiezen om naar Baarn of Leiderdorp te rijden. Dit is met de auto een vrij kort ritje en ook daar kun je terecht voor verschillende soorten testen.

Besmetting voorkomen

Als je een noodzakelijke reis hebt gepland, weet je dat je binnenkort een coronatest zult moeten doen. Daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat je zeker nu niet besmet raakt. Je moet altijd voorzichtig zijn, maar het zou natuurlijk erg zuur zijn als je niet naar het buitenland kunt doordat je besmet bent geraakt met het coronavirus. Het is daarom slim om juist in de weken voordat je vertrekt extra op te letten om te voorkomen dat je besmet raakt. Er zijn veel verschillende maatregelen die je kunt nemen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. 

testen op corona in Schiphol

Blijf alert

Het is voor veel mensen lastig om al die tijd alert te blijven op het virus. Sommige regels zijn moeilijk na te leven, maar toch is het van belang dat iedereen zijn of haar best doet om ervoor te zorgen dat zij niet besmet raken en geen anderen besmetten. Het houden van afstand vinden sommige mensen erg lastig vol te houden. Hieronder een aantal maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je besmet raakt.

  • Houd altijd 1,5 meter afstand van anderen
  • Vermijd drukke plekken
  • Blijf zo veel mogelijk thuis
  • Was je handen regelmatig

Naast deze regels is het natuurlijk ook van belang dat je je altijd aan de coronamaatregelen houdt. Toch moet je altijd zelf na blijven denken. Als de regels het weer toelaten om met grote groepen bij elkaar te komen, kan het nog steeds slimmer zijn om dit zo veel mogelijk te vermijden. De kans dat je besmet raakt is immers vele malen groter als je met veel mensen bij elkaar komt. Hoe lang de maatregelen nog stand zullen houden, blijft te vraag. Echter, op het moment dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking een vaccin heeft gekregen, zal er weer meer kunnen. De verwachting is dat dit ergens in de zomer het geval zal zijn.

De uitslag van de coronatest

Als je een coronatest hebt gedaan, kan de uitslag positief of negatief zijn. Een negatieve uitslag betekent dat je niet besmet bent met het coronavirus. Dit is goed nieuws aangezien je nu weer met anderen in contact kunt komen. Wanneer de uitslag positief is, is dat erg vervelend. Je bent besmet met het coronavirus en moet in quarantaine. Deze quarantaine duurt minimaal tien dagen. Als je na deze tien dagen nog steeds klachten hebt, moet je langer in quarantaine blijven. Je mag de quarantaine pas verbreken wanneer je meer dan 24 uur geen klachten hebt. Dan ben je namelijk niet meer in staat om anderen te besmetten waardoor het veilig is om met anderen in contact te komen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top